Bu Gizlilik İlkesi artık yürürlükte değil. Yerini yeni bir sürüm almıştır.

Gönderilme tarihi: 29 Ekim 2014

Geçerlilik tarihi: 10 Aralık 2014

Bu gizlilik politikasında, SurveyMonkey’nin kişisel bilgi ve verilerinizi nasıl kullandığı açıklanmaktadır. Güveninize değer verdiğimiz için burada hukuk dili yerine açık ve sade bir dil kullanmaya çalıştık. Bu ilke, sizi en çok ilgilendiren soruların yanıtını kolaylıkla bulmanızı sağlayacak şekilde oluşturulmuştur.

Bu gizlilik politikası, aksi belirtilmediği takdirde, SurveyMonkey Inc., SurveyMonkey Europe Sarl, SurveyMonkey Limited, SurveyMonkey Brasil Internet Ltda. ve iştirakleri tarafından sunulan bütün ürün, hizmet ve internet siteleri için geçerlidir. Bu ilkede, söz konusu ürün, hizmet ve internet sayfalarının tümünün yerine “hizmet” ifadesi kullanılacaktır. Bazı hizmetler, kendilerine özel gizlilik uygulamalarımızı daha detaylı bir şekilde açıklayan ek gizlilik bildirimlerine sahiptir. Aksi belirtilmedikçe, hizmetlerimiz, Amerika Birleşik Devletleri’nin sınırları dahilinde SurveyMonkey Inc. tarafından; Amerika Birleşik Devletleri’nin dışında ise SurveyMonkey Europe Sarl tarafından sağlanacaktır.

TRUSTe European Safe Harbor sertifikasyonu

TRUSTe. SurveyMonkey Inc., TRUSTe tarafından Privacy Seal ile ödüllendirildi. Bu ödül, gizlilik politikamızın ve uygulamalarımızın, bağımsız bir üçüncü şahıs olan TRUSTe tarafından kişisel bilgilerinizin toplanması ve kullanımına dair şeffaflık, güvenilirlik ve seçme hakkını içeren kendi program gereklilikleri ile uyumlu olduğunu göstermektedir.

European Safe Harbors. SurveyMonkey Inc., ABD Ticaret Bakanlığı tarafından, AB üyesi ülkelerden ve İsviçre’den kişisel bilgilerin toplanması, kullanılması ve saklanmasıyla ilgili olarak geliştirilen US-EU and US-Swiss Safe Harbor Frameworks ile uyumludur. Safe Harbor Gizlilik İlkeleri’nin bildirim, seçim, üçüncü kişilere aktarım, güvenlik, veri bütünlüğü, erişim ve uygulama ilkeleriyle uyumluluğumuz tarafımızdan onaylanmış olup, TRUSTe tarafından da doğrulanmıştır. Sertifikasyonumuzu ABD Ticaret Bakanlığı’nın Safe Harbor web sitesi‘nden görüntüleyebilirsiniz.

Sorular? Gizlilik politikamız ya da uygulamalarımızla ilgili sorularınız için, 101 Lytton Avenue, Palo Alto, CA 94301, ABD adresine posta göndererek veya bu formla elektronik olarak SurveyMonkey’le iletişime geçin. Sorularınıza verilen cevapların tatmin edici olmadığını düşünürseniz, TRUSTe ile iletişime geçebilirsiniz.

Gizliliğin Kilit Noktaları: Gerçekten Önemsediğiniz Şeyler

ANKET OLUŞTURURSANIZ:
  • Anket verileriniz size aittir. Ayrıca SurveyMonkey, anketlerinize gizlilermiş gibi muamele eder. Onları hiç kimseye satmayız ve topladığınız anket yanıtlarını birtakım sınırlı durumlar dışında (örneğin mahkeme emriyle zorunluysak ya da bize bunu yapmak için izin verdiyseniz) sizinle ya da hizmetlerimizle ilgisiz amaçlar için kullanmayız.
  • Katılımcıların e-posta adreslerini de korumaya alırız. İnsanları anketlerinize e-postayla daha kolay davet etmek için bir e-posta adres listesi yükleyebilirsiniz. Bu durumda SurveyMonkey, sadece bu verinin koruyuculuğu görevini üstlenir. Bu e-posta adreslerini satmayız; onları sadece sizin istediğiniz şekilde ve bu ilkeye uygun olarak kullanırız. Anketlerinizle toplanan tüm e-posta adresleri için de aynısı geçerlidir.
  • Verilerinizi güvenli bir şekilde muhafaza ederiz. Daha fazla bilgi için Güvenlik Bildirimimizi okuyun.
  • Anket verileri, Birleşik Devletler’de yer alan sunucularda saklanır. Kanada ya da Avrupa‘da ikamet ediyorsanız, bununla ilgili ek bilgi mevcuttur. SurveyMonkey, anket verilerinizi sizin adınıza ve sizin talimatlarınıza (bu gizlilik politikasında kabul edilmiş olanlar da dahil) uygun olarak işlemden geçirecektir.
ANKET YANITLARSANIZ:
  • Anketler, onları oluşturan kişiler tarafından yönetilir. Bu kişiler, bizim hizmetlerimizi kullanarak her gün on binlerce anket yapar. Söz konusu anketleri, kendi web sitelerimizde barındırırız ve anket oluşturucusuna gönderdiğiniz cevapları toplarız. Cevapladığınız herhangi bir anket hakkında sorunuz olursa, lütfen doğrudan anketi oluşturan kişiyle iletişime geçin; çünkü SurveyMonkey söz konusu anketin içeriğinden ya da sizin verdiğiniz cevaplardan sorumlu değildir. Anketi oluşturan kişi, genellikle sizi ankete davet eden kişidir ve bazen kendi gizlilik politikası bulunur.
  • Yanıtlarınız anonim mi? Bu, anket sahibinin anketi nasıl oluşturduğuna bağlıdır. Bunu öğrenmek için onlarla iletişime geçin ya da yanıtlayıcı anonimliği hakkında daha fazla okumak için burayı tıklatın.
  • Yanıtlarınızı üçüncü şahıslara satmayız. SurveyMonkey, anket yanıtlarınızı satmaz ya da üçüncü şahıs reklamcılarla veya pazarlamacılarla paylaşmaz (fakat anket oluşturucusu yapabilir; bunu onlardan öğrenmelisiniz). SurveyMonkey, bu gizlilik politikasında herkese açık anketlere ilişkin belirtilen ayrıntılar haricinde, sadece verilerinizi kontrol eden anket oluşturucusu adına koruyuculuk görevi üstlenir.
  • Herhangi bir anketin Kullanım Koşulları‘mızı ihlal ettiğini ya da yasadışı faaliyette bulunuyor olabileceğini düşünüyorsanız, bunu bildirmek için burayı tıklatın.

Anket Oluşturanlar & Anket Yanıtlayanlar

SurveyMonkey, anket oluşturanlar (çevrimiçi olarak anketler oluşturan ve yöneten kişiler) ve anket yanıtlayanlar (o anketleri yanıtlayan kişiler) tarafından kullanılır. Anket oluşturan kişilerden ve anket yanıtlayanlardan aldığımız bilgiler ve bu bilgileri kullanma biçimlerimiz birbirinden farklılık gösterir, bu yüzden bu gizlilik politikasını iki bölüme ayırıyoruz. Size uygun olan bölümü tıklatın:

Anket Oluşturanlar için Gizlilik
Anket Yanıtlayanlar için Gizlilik

ANKET OLUŞTURANLAR İÇİN GİZLİLİK
  1. SurveyMonkey ne tür bilgiler toplar?

    SurveyMonkey’i kullandığınızda, sizinle ve çeşitli kaynaklardan hizmetlerimizi kullanmanızla ilgili bilgiler toplarız. Bunlar aşağıda sıralanmıştır. Buradan sonraki bölümlerde, bu bilgilerle ne yaptığımız anlatılmaktadır.

    Doğrudan sizden topladığımız bilgiler

    • Kayıt bilgileri. SurveyMonkey üzerinde anket oluşturabilmeniz için, SurveyMonkey hesabınızın olması gerekir. Kayıt olmak için kullanıcı adınızı, parolanızı ve e-posta adresinizi girmelisiniz. Eğer (Google ya da Facebook hesabınız gibi) üçüncü şahıs hesaplarıyla kayıt olmak isterseniz, lütfen aşağıdaki “Üçüncü şahıslardan bilgi” bölümüne bakın.
    • Fatura Bilgileri. SurveyMonkey’e ödeme yaparken, isim, adres, e-posta adresi ve seçtiğiniz ödeme türüne ait finansal bilgiler (örneğin kredi kartı numarası, son kullanım tarihi ya da banka hesap numarası) gibi fatura ayrıntılarını sağlamanız gerekmektedir. Verdiğiniz fatura adresi hesap sahibinin adresi sayılacaktır.
    • Hesap ayarları. Hesap ayarları sayfası gibi sayfalardan çeşitli tercihler yapabilir ve kişisel ayrıntılarınızı kaydedebilirsiniz. Örneğin, varsayılan dil, saat dilimi ve iletişim tercihleri (örn. SurveyMonkey’den pazarlama e-postaları almak ya da almamak).
    • Adres defteri bilgileri. İnsanları anketinize e-posta yoluyla kolayca davet edebilmeniz için, davet edeceğiniz kişilerin e-posta adreslerini bir Adres Defteri‘ne aktarabilir ve bunları e-posta daveti toplayıcıları ile ilişkilendirebilirsiniz. Bu adresleri kendi amaçlarımız için kullanmayız ya da siz istemezseniz postalamayız.
    • Anket verileri. Anket verilerini (soruları ve cevapları) sizin için saklarız.
    • İsteyerek paylaştığınız diğer veriler. Başka bağlamlarda gönderdiğiniz kişisel bilgi ya da verileri saklayabiliriz. Örneğin, bir SurveyMonkey yarışmasına katılırsanız ya da bize profil bilgisi, bir onay belgesi sunarsanız.
    Katılımcılarınızın e-posta adreslerini paylaşmayız ya da kötüye kullanmayız. Siz istemedikçe SurveyMonkey’nin anketinizi yanıtlayanlara ya da Adres Defterinizdeki kişilere e-posta göndermeyeceğinden emin olabilirsiniz. Bu e-posta adreslerini kesinlikle üçüncü şahıslara satmayız.

    Bize başvurduğunuzda sizin hakkınızda dolaylı ya da pasif olarak topladığımız bilgiler

    • Kullanım verileri. Hizmetlerimize her başvurduğunuzda, sizin hakkınızda kullanım verileri toplarız. Buna, hangi web sayfalarını ziyaret ettiğiniz, neleri tıklattığınız, bu eylemleri ne zaman gerçekleştirdiğiniz vs. dahil olabilir. Ayrıca, günümüzdeki birçok web sitesi gibi bizim ağ sunucularımız da günlük dosyaları tutar; bu dosyalar bir aygıtın onlara her erişiminde veri kaydeder. Günlük dosyaları, başlangıç IP adresleri de dahil olmak üzere her erişimin niteliğiyle ilgili veri içerir.
    • Aygıt verileri. Hizmetlerimize erişmek için kullandığınız aygıt ve uygulamalardan, IP adresiniz ya da kullandığınız tarayıcı türü gibi veriler toplarız. Aynı zamanda IP adresinizden yola çıkarak coğrafi konumunuzu da öğrenebiliriz.
    • Yönlendirme verileri. SurveyMonkey internet sitesine (başka internet sitelerindeki ya da e-postalardaki bağlantılar gibi) bir dış kaynak yoluyla ulaşırsanız, sizi bize yönlendiren kaynak hakkında bilgi toplarız.
    • Üçüncü şahıslardan bilgi. Üçüncü şahısların bilgilerinizi bizimle paylaşmasına izin verirseniz, o üçüncü şahıslardan sizinle ilgili kişisel bilgi ya da veriler toplayabiliriz. Mesela SurveyMonkey’e Facebook hesap detaylarınızla kayıt olma ve giriş yapma seçeneğine sahipsiniz. Bunu yaparsanız, giriş bilgileriniz Facebook tarafından doğrulanır; biz sadece SurveyMonkey hesabınızın Facebook hesabınıza bağlanmasına izin verirken Facebook hesabınız hakkında bizimle paylaşmayı açıkça kabul ettiğiniz bilgileri toplarız.
    • Sayfa etiketleriyle ilgili bilgiler. Web sitemizin ziyaretçileriyle ilgili toplu ve anonim veriler toplamak için, sayfa etiketleri (ya da web işaretleri) ve çerezleri çalıştıran üçüncü şahıs izleme servisleri kullanırız. Bu veriler, kullanım ve kullanıcı istatistiklerini içerir.
  2. SurveyMonkey topladığımız bilgileri nasıl kullanır?
    Anket sorularınızı ve cevaplarınızı, size özel bilgiler olarak kabul ederiz. Birçok durumda, anket sorularınızı ve cevaplarınızı (toplu olarak “anket verileri” olarak adlandırılır) gizli tutmak istediğinizi biliyoruz. Anket soru ve/veya cevaplarınızı (örneğin anket soru ve cevaplarını herkese açık bir bağlantı vasıtasıyla erişilebilir hale getirerek) herkesle paylaşmak istemezseniz, bu gizlilik politikasında belirtilen durumlar dışında ya da açıkça onay vermemeniz durumunda anket verilerinizi kendi amaçlarımız için kullanmayız. Anket verilerinizi, izniniz olmadan, üçüncü şahıslara satmayız.

    Sizden topladığımız bilgileri, genellikle, size ve sizin adınıza anketinizi yanıtlayanlara hizmetlerimizi sunmak için kullanırız. Bu bilgileri kullanma şekillerimiz aşağıda sıralanmıştır. (Bilgilerinizi kimlerle paylaştığımızı görmek için, bu gizlilik politikasından sonraki bölümüne bakınız.) Ancak bu gizlilik politikası, herkese açık bir bağlantı vasıtasıyla çevrimiçi erişilebilir hale getirmeyi tercih ettiğiniz anket soru ve yanıtlarını kullanma hakkımızı kısıtlama amacı taşımaz.

    • Sizlere hizmet sağlamak.

      • Bu kapsama, müşteri desteğinin sağlanması girer; bu hizmet, size yardım edebilmek için (anket tasarımı ve anketin oluşturulması veya teknik sorunların giderilmesi gibi konularda) bilgilerinize erişmemizi gerektirir.
      • Hizmetlerimizin belli özellikleri, başka yollarla anketinizdeki soru ve cevapların içeriğini ve hesap bilgilerinizi kullanır. Özellik tanımlamalarında, bunun gerçekleştiği durumlar açıkça belirtilecektir. Böylece, anket verilerinizin kullanılmasını engellemek için bu tür özelliklerin kullanılmamasını seçmeniz yeterlidir. Örneğin, anketinize soru eklemek için Soru Bankası özelliğini kullanarak, aynı soruları kullanmış olan diğer Soru Bankası kullanıcılarının aldığı cevaplarla birlikte, sizin o sorulara aldığınız cevapları da toplamamıza izin vermiş olursunuz. Bu durumda, size ve diğer anket oluşturanlara gönderilen toplu (ve tanımlanamaz [de-identified]) istatistikleri rapor edebiliriz.
      • SurveyMonkey hesabınızı bir üçüncü şahıs hesabına (Google ya da Facebook hesabınız gibi) bağlamanız durumunda, bu üçüncü şahıslardan toplamamıza izin verdiğiniz bilgileri size ek özellikler, hizmetler ve kişiselleştirilmiş içerik sağlamak için kullanabiliriz.
    • Hizmetlerimizi yönetmek. Belli anket verileri de dahil olmak üzere bilgilerinizi, dahili olarak aşağıdaki sınırlı sayıda amaç için kullanırız:

      • Hizmet ve özelliklerimizi gözlemlemek, devam ettirmek ve geliştirmek. Kullanıcı tutumu ve eğilimlerini ölçmek ve analiz etmek, insanların hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlamak ve yeni özellikleri değerlendirme ve tasarlamamıza yardımcı olması da dahil, hizmetlerimizi gözlemlemek, geliştirmek ve sorun gidermek için topladığımız bilgiler (kullanım verileri, aygıt verisi, yönlendirme verisi, soru ve yanıt verileri ve sayfa etiketlerinden bilgiler de dahil) üzerine dahili olarak istatistiksel analiz ve başka analizler gerçekleştiriz. Bilgilerinizi, sorun giderme ve test amacı ile hizmet iyileştirme, pazarlama, araştırma ve geliştirme amaçları gibi, hizmetlerimizi güvenli ve operasyonel tutmak için tasarlanan dahili amaçlar için kullanabiliriz.
      • Kullanım Koşullarımızı uygulamak.
      • Potansiyel yasadışı faaliyetleri engellemek.
      • Kötü ya da istenmeyen eylemleri denetlemek ve engellemek. Örneğin, kimlik hırsızlığı, istenmeyen e-posta ve dolandırıcılık eylemleriyle ilgili içerikleri denetleyen otomatik sistemlerimiz bulunur.
    • Yeni hizmetler, özellikler ve içerik oluşturmak. Yeni hizmetler, özellikler ve içerik oluşturmak ve sunmak için, anket verilerinizi ve anket üst verinizi (yani bir anketin özellikleri hakkındaki veriler) dahili amaçlarımız için kullanabiliriz. Anket üst verisi ile bağlantılı olarak, yanıt oranları, soru-cevap sözcük sayımları ve bir anketin ortalama soru sayısı gibi istatistiklere bakabilir ve bunlar hakkında bilgilendirme ya da pazarlama amaçlı ilginç gözlemler yayınlayabiliriz. Bunu yaptığımızda, izinleri olmadıkça, ne anket oluşturanların, ne de anket yanıtlayanların kimlikleri tanımlanacaktır ya da tanımlanabilir olacaktır.
    • Hesap oluşturma ve oturum açma işlemini kolaylaştırmak. SurveyMonkey hesabınızı bir üçüncü şahıs hesabına (Google ya da Facebook hesabınız gibi) bağlamanız durumunda, hesap oluşturma ve oturum açma işlemini kolaylaştırmak için bu üçüncü şahıslardan toplamamıza izin vermiş olduğunuz bilgiyi kullanırız. Daha fazla bilgi için burayı tıklatın.
    • Hizmetiniz ya da hesabınızla ilgili olarak sizinle iletişime geçmek. Bazen size işlemlerle ilgili (hizmetle alakalı duyurular, faturayla ilgili konular, hizmet ya da politikalarımızdaki değişiklikler, kayıt olduğunuzda gönderilen hoş geldiniz mesajı gibi) mesajlar gönderebiliriz. Bu mesajlar size hizmet sunabilmemiz için gerekli olduğundan bunları geri çeviremezsiniz.
    • Sizinle pazarlama amaçlı iletişime geçmek. Bunu, sadece sizinle bu amaçla iletişime geçmemize rıza gösterdiyseniz yapacağız. Örneğin, hesap kayıt işlemi sırasında, sizinle reklam amaçlı iletişime geçmek amacıyla bilgilerinizi kullanmak için izninizi isteyeceğiz. İstediğiniz zaman “aboneliği iptal et” bağlantısını tıklatarak ya da Hesabım sayfanızdan ilgili ayarları değiştirerek bu mesajları geri çevirebilirsiniz.
    • Yasal taleplere karşılık vermek ve zarara engel olmak. Mahkeme celbi ya da başka bir yasal talep alırsak, buna nasıl karşılık vereceğimizi belirlemek için sakladığımız verileri incelememiz gerekebilir.
  3. Bilgilerinizi kimlerle paylaşırız ya da kimlere açıklarız?
    Bize açıkça izin vermediğiniz sürece, anket verilerinizi satmayız!
    Anket verilerinizi üçüncü şahıslara ne zaman açıklayabiliriz? Bunun sadece sınırlı sayıda nedeni olabilir. Bilgilerinizi, size daha iyi bir hizmet sunmamıza yardımcı olan hizmet sağlayıcılarımızla paylaşırız. Bilgilerinizi gizli tutmaları ve sadece hizmet amaçlı kullanmaları için bu hizmet sağlayıcılarımızı sözleşmeyle bağlarız. Örneğin, kredi kartı işlemlerinde bize yardımcı olması için ödeme işlemcileri kullanırız. Hizmetlerimizi kullanarak, bu konuda SurveyMonkey’e sizin adınıza alt sözleşme yapma hakkını vermiş olursunuz.

    Nadir durumlarda, hukuksal gereklilik, kurumsal bir yeniden yapılanma ya da iktisap bağlamları gerektirirse bilgi paylabiliriz (ayrıntılar için aşağıya bakın).

    Anketinizin herkesle paylaşılması. Varsayılan olarak anketleriniz gizlidir. Toplayıcı ayarlarınızı değiştirerek anketinize kimlerin katılabileceğini kontrol edebilirsiniz. Örneğin, anketler herkese açık (ve aynı zamanda arama motorları tarafından dizinlenebilir), parola korumalı ya da sadece sınırlı sayıda kişi tarafından erişilebilir hale getirilebilir. Bunun dışında, anketinize verilen cevapları anında ya da bir ortak konumda da paylaşabilirsiniz.

    Bilgilerinizin gizliliğinin korunması konusunda bize güvendiğinizin farkındayız. Bu güven bizim için çok önemli olduğundan, kişisel bilgilerinizi ya da anket verilerinizi sadece geçerli kanunlar doğrultusunda şu üç durumdan biri söz konusu olduğunda üçüncü bir şahsa açıklayacağız ya da onlarla paylaşacağız: (a) bu gizlilik politikasındaki gibi size bildirimde bulunmamız, (b) onay kutucuğuna koyduğunuz işaretle olduğu gibi açık onayınızı almış olmamız ya da (c) kişilerin ya da diğer kuruluşların kimliklerinin makul surette tanımlanmaması için bilgileri tanımlanamaz (de-identified) ya da toplu hale getirmemiz. Yasa gereği, herhangi bir kişisel bilgiyi açıklamadan ya da paylaşmadan önce sizin açık onayınızı alacağız.

    Açıklayabileceğimiz bilgiler:

    • Hizmet sağlayıcılarımızdaki bilgileriniz. Hizmetlerimizi size sunarken yardımcı olmaları için hizmet sağlayıcıları kullanırız. Bu sağlayıcılar için çalışan ilgili kişilere bilgilerinize erişim tanırız; ancak bu erişim, sadece bize hizmet sağlamaları için gerekli olan kapsamla sınırlıdır. Aynı zamanda kişisel bilgi ve verilerinizin gizliliğinin korunduğunu ve bu gizlilik politikasına uygun olarak ele alındıklarını, ayrıca sağlayıcıların onları sadece bize hizmet sunmak için kullandıklarını temin etmek için, makul ölçülerde, sözleşmeden doğan ve teknik korumalar da uygularız. Ödeme işlemcileri, barındırma ve e-posta hizmeti sağlayıcıları ve ağ trafiği analiz araçları, hizmet sağlayıcılarına örnek verilebilir.
    • Fatura iletişim bilgilerinize dair hesap ayrıntıları. (Hesap sahibi olarak) ayrıntılarınız hesabınızdaki fatura iletişim bilgilerinden farklıysa, fatura iletişim kişilerinin istekleri doğrultusunda kimliğinizi ve hesap detaylarınızı açıklayabiliriz (ayrıca genellikle bu gibi istekleri size de bildiririz). Hizmetlerimizi kullanarak ve bu gizlilik politikasını kabul ederek, bu açıklamaya da izin vermiş olursunuz.
    • Organizasyonunuza bağlı e-posta adresiniz. Hesabınıza kaydolurken kullandığınız e-posta adresiniz bir organizasyona bağlı ya da bir organizasyon tarafından kontrol ediliyor ise, organizasyonun kendisiyle ilişkili hangi şahsın SurveyMonkey’i kullandığını anlamasına ve kurumsal hesaplarını yönetmesine yardımcı olmak için bu e-posta hesabını ifşa edebiliriz. (Bunu yapmaya yetkiniz olmadığı ve dolayısıyla bu ifşa sizin için sorun olduğu müddetçe, hizmetlerimiz için lütfen bir iş e-posta adresini kullanmayın.)
    • Hizmetlerimizi geliştirmek ya da tanıtmak için üçüncü şahıslara verilen toplu ya da tanımlanamaz (de-identified) bilgiler. Hiç kimse, hizmetlerimizi geliştirmek ve tanıtmak için üçüncü şahıslarla paylaştığımız bilgilerin herhangi bir bölümüyle bağlantılı değildir ya da buna göre makul surette tanımlanamaz.
    • Hizmetlerimizin reklamı için çerez kullanılması. Reklam ağları ve reklam satış sitelerinden diğer web sitelerinde hizmetlerimizi tanıtan reklamlar göstermelerini isteyebiliriz. Bu reklamların bir çerezle birlikte gönderilmesini talep edebiliriz; ancak bu durumda reklamcıyla başka bir kişisel bilgi paylaşmayız. Reklam ağı ortaklarımız, size ilgi alanlarınıza göre hedeflenmiş reklam sağlamak amacıyla bu web sitesindeki ya da başka web sitelerindeki faaliyetleriniz hakkında birtakım kişisel olmayan bilgiler toplamak için sayfa etiketleri ya da web işaretleri kullanabilir. Size bu tür hedeflenmiş reklamlar sunmak için kullanılan bu bilgiyi istemiyorsanız, bu seçeneği http://preferences-mgr.truste.com/ adresinden geri çevirebilirsiniz. Ancak genel reklamlar almaya devam edersiniz.
    • Yasanın gerektirdiği ya da izin verdiği durumlarda bilgileriniz. Yasa gereği ya da yasanın izin verdiği ölçüde, haklarımızı korumak ve/veya adli bir muamele, mahkeme ilamı, mahkeme celbi ya da bize yönlendirilmiş diğer yasal işlemleri yerine getirmek için gerekli olduğunu düşünürsek bilgilerinizi açıklayabiliriz.
    • İşletme sahibinde ya da yapısında bir değişim söz konusu olduğunda bilgileriniz. İşletmemizin tümünün ya da büyük bölümünün sahibi değişirse, kurumsal bir yeniden yapılanma (bir birleşme ya da güçlendirme de dahil) yaparsak ya da SurveyMonkey kurumları arasında herhangi bir faaliyet ya da aktarım gerçekleştirirsek, hizmetlerini devam ettirebilmesi için SurveyMonkey’nin yeni sahibe ya da mirasçıya bilgilerinizi aktarmasına açıkça izin vermiş olursunuz. SurveyMonkey gerekirse, her yargı alanındaki veri koruma dairesini geçerli veri koruma kanunları dahilindeki bildirim prosedürlerine göre bu tür bir aktarım konusunda bilgilendirecektir.
    • Paylaşılmasına açıkça izin verdiğiniz bilgiler. Örneğin, pazarlama amacıyla sizinle bağlantı kurmalarını sağlamak gibi çeşitli sebepler nedeniyle iletişim bilgilerinizi üçüncü şahıslara vermek için sizden açıkça izin isteyebiliriz. (İzninizi daha sonra geri çekebilirsiniz; ancak sizin izninizle bilgilerinizi sağladığımız bir üçüncü şahıstan artık ileti almak istemiyorsanız, o üçüncü şahısla doğrudan iletişime geçmeniz gerekecektir.)
  4. Bilgileriniz konusundaki haklarınız nelerdir?

    Şunları yapabilirsiniz:

    • Hesap detaylarını güncellemek. Kaydınızı ve diğer hesap bilgilerinizi Hesabım sayfasından güncelleyebilirsiniz. Bilgiler anında güncellenir.
    • Kişisel bilgilerinize erişmek ve düzeltmek. SurveyMonkey’nin sizin hakkınızda sakladığı kişisel bilgilere erişmek ve düzeltmek isteyebilirsiniz. Hesabım sayfanızı ziyaret ederek ya da müşteri desteği ile iletişime geçerek bu hak kullanılabilir. Bu hak, örneğin size erişim sağlamak diğer sahışların gizliliği üzerinde makul olmayan bir etkiye yol açtığında, bazı istisnalara tabidir. Erişim ya da düzeltme isteğinizi makul bir süre içerisinde yanıtlayacağız ve yerine getirmenin makul ve mümkün olduğu durumda, kişisel bilgilerinize tarafınızca istenen şekilde erişim sağlayacağız.
    • Anket verilerinizi indirmek/yedeklemek. Sahip olduğunuz abonelik planına bağlı olarak, size anket verilerinizi çeşitli formatlarda dışa aktarma, paylaşma ve yayınlama olanağı sunuyoruz. Böylece kendi yedeklerinizi oluşturabilir ya da çevrimdışı veri analizi yapabilirsiniz. İndirme talimatları için buraya bakın.
    • Anket verilerinizi silmek. Bu sayfada açıklanan yollarla anket verilerini silmek, o verinin kalıcı olarak silinmesini hemen sağlamayacaktır. Bizde bir hesabınız olduğu sürece, bir şeyi yanlışlıkla silip geri yüklemeniz gerekirse diye (müşteri desteğine başvurarak talep edebilirsiniz) silinen verilerinizi sınırlı bir süre boyunca saklayabiliriz. Hesabınızı iptal ettirmek isterseniz, yasanın izin verdiği ölçüde verilerinizi kalıcı olarak sileceğiz. Ancak verileriniz, herkese açık bir bağlantı vasıtasıyla, daha önce herkes tarafından erişilebilir hale getirildiyse, hesaplarınız silindikten sonra bile verilerinizin ek kopyaları internette bulunabilir.
    • Hesabınızı iptal ettirmek. Hesabınızı iptal etmek ya da silmek için lütfen müşteri desteği ile iletişime geçin. Hesabınız silinince, yasa gereği hesaptaki tüm anket verileri makul bir süre zarfında sistemlerimizden kalıcı olarak silinecek ve bir SurveyMonkey hesabı gerektiren diğer tüm hizmetlere erişiminiz engellenecektir. Bu tür taleplere ve kişisel bilgilerinize dair erişim, düzeltme, güncelleme veya silme taleplerinize (uygulanabilir ise) yasa tarafından belirlenmiş süre içinde veya fazla gecikme olmaksızın cevap vereceğiz. Talebiniz teknik olarak uygunsa ya da kişisel verilerinizin yasa gereği toplanması gerekiyorsa (bu durumda yasa gereği bu verilere erişimi engelleyeceğiz) verilerinizi silme talebinizi hemen yerine getireceğiz.
    Verilerinizi ne kadar süre saklarız? Bizde hesabınız olduğu sürece ya da yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek, anlaşmazlıkları çözümlemek veya sözleşmelerimizi uygulamak için verilerinizi mümkün olduğu kadar uzun bir süre saklarız. Sunucularımızdan silinen veriler, yaklaşık 12 ay boyunca harici yedek ortamda artık kopyalar olarak durur. Saklama uygulamalarımız, SSS bölümünde daha detaylı bir şekilde tarif edilmiştir.

  5. Güvenlik, çerezler ve diğer önemli bilgiler.
    Bu gizlilik politikasında yapılan değişiklikler. Bu gizlilik politikasını istediğimiz zaman değiştirebiliriz; ancak bu durumda değişiklikleri bu web sitesinde yayınlayarak sizi bilgilendiririz. Yapılan değişiklikler maddi olursa, size örneğin e-posta ile veya sizi haberdar etmek üzere makul şekilde tasarlanmış dikkat çekici başka bir yöntemle, duruma uygun olarak önemli ek bildirimler göndereceğiz.

    Bu değişikliklere ilişkin bilgilendirilmeniz üzerine, aboneliğinizi iptal etmeyip önceden bildirim döneminden sonra da hizmetlerimizi kullanmaya devam ederseniz, gizlilik politikamızdaki değişikliklere açıkça izin vermiş sayılacaksınız. Bu gizlilik politikasının ya da güncellenmiş gizlilik politikasının şartlarını kabul etmezseniz, hesabınızı istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

    • Güvenlik. SurveyMonkey’nin güvenlik uygulamaları hakkında detaylar Güvenlik Bildirimimizde mevcuttur. Kişisel bilgilerinizi ve verilerinizi bütünlükle ve dikkatle ele alacağımızı taahhüt ediyoruz. Fakat güvenlik korumalarımız ve önlemlerimizden bağımsız olarak, verilerinizin internet üzerinden toplanıp iletilmesinin bir sonucu olarak kişisel verilerinizin her zaman yetkisiz üçüncü şahıslar tarafından görüntülenme ve kullanılma riski vardır.
    • Veri konumları. Sunucularımız Birleşik Devletler’de bulunmaktadır, bu nedenle kişisel bilgileriniz tarafımızca Birleşik Devletler’de muhafaza edilecek ve işlenecektir. Kişisel verileriniz ayrıca, SurveyMonkey bağlı kuruluşları ya da ofislerinin bulunduğu ve hizmet sağlayıcılarımızın veya sunucularının bulunduğu ülkelerde işlenebilir, bu ülkelere aktarılabilir ya da ifşa edilebilir. Ofislerimizin bulunduğu bölgeleri Ofis Konumları sayfasında görebilirsiniz.
    • Çerezler. Web sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerezler, sürekli kullanıcıları tanımamız için hizmetlerimize erişirken kullandığınız aygıtta sakladığımız küçük veri dosyalarıdır. Kullanım amacına bağlı olarak tüm çerezlerin süresi belirli bir zaman sonra dolar. Çerezleri birkaç nedenle kullanırız:
      • Sitemizin daha kolay kullanılmasını sağlamak için. Hesabınıza giriş yaparken “Beni hatırla” özelliğini kullanırsanız, kullanıcı adınızı bir çerez içinde depolayabiliriz; bu sayede SurveyMonkey’e geri döndüğünüzde hesabınıza giriş yapmanızı hızlandırmış oluruz.
      • Güvenlik sebeplerinden ötürü. Çerezleri, kimliğinizi doğrulamak (ya da mesela oturumunuzun SurveyMonkey’de hala açık olup olmadığını anlamak) için kullanırız.
      • Sizlere kişiselleştirilmiş içerik sunmak için. Görüntülediğiniz içeriği kişiselleştirmek için varsayılan dil gibi kullanıcı tercihlerini çerezlerde depolayabiliriz. Ayrıca bir anketi çoktan tamamlamış kullanıcıların o anketi tekrar yanıtlamamalarını sağlamak için de çerezler kullanırız.
      • Hizmetlerimizi geliştirmek için. Web sitemizin sizin tarafınızdan kullanımını ölçmek, yönlendirme verilerini takip etmek ve bazen de size farklı içerik versiyonları göstermek için çerezler kullanırız. Bu bilgiler, servislerimizi geliştirip iyileştirmemize ve kullanıcılara gösterdiğimiz içeriği en iyi hale getirmemize yardımcı olur.
      • Size reklam sunmak için. Size (hizmetlerimiz ve diğer hizmetler hakkında) daha özel reklam içeriği sunmak ve bu içeriğin kullanışlı veya etkili olup olmadığını değerlendirmek için, biz ya da hizmet sağlayıcılarımız ve birlikte çalıştığımız diğer üçüncü taraflar, web sitemizi ve diğer web sitelerini ziyaret ettiğinizde veya size gönderdiğimiz e-postaları açtığınızda çerezler bırakabiliriz. Örneğin hangi reklamların çoğu kez tıklandığını ve bu tıklamaların kullanıcıları araç, özellik ve hizmetlerimizi daha etkin kullanmaya yönlendirip yönlendirmediğini değerlendirebiliriz. Anonim çevrimiçi aktivitenize göre uyarlanmış reklamları almak istemiyorsanız, http://www.aboutads.info adresine giderek, bu gibi reklam uyarlamasına dahil olan şirketlerin çoğunu “geri çevirebilirsiniz”. Bu şekilde geri çevirmek hiçbir reklam almayacağınız anlamına gelmez; sadece bu şirketlerden, aktivitelerinize ve belirlenen tercihlerinize göre uyarlanmış reklamlar almayacağınız anlamına gelir.
      • Google Analytics. Web sitelerimiz ve diğer hizmetlerimize, yukarıdakine ek olarak, yeniden hedeflendirme dahil Display Reklamı destekleyen belirli Google Analytics özelliklerini de ekledik. Web sitemizin ziyaretçileri, Google Ad Preferences Manager aracını kullanarak belirli tipte Google Analytics takip özelliklerini geri çevirebilir, Google Display Network reklamlarını özelleştirebilir ve Customer Ads Help Center sayfasını görüntüleyerek Google’ın nasıl hizmet verdiği hakkında ayrıntılı bilgiler edinebilir. Google Analytics’s katılmak istemiyorsanız, Google Analytics opt-out tarayıcı eklentisini de indirebilirsiniz.

      Çerezlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklatın. Çerezlerin güvenli olduklarına inanıyoruz; fakat siz yine de çerezleri tarayıcınız ile silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için web tarayıcısını yapılandırma belgesine bakın. Lütfen bunun size sunduğumuz hizmetlere ters etkide bulunabileceğini unutmayın. Çerezlerin etkinleştirilmesi sitemizi daha sorunsuz kullanmanıza olanak sağlar. Web sitelerimizi kullanarak ve bu gizlilik politikasını kabul ederek bu politikada belirtilen çerezlerin kullanımına açıkça izin vermiş olursunuz.

    • Bloglar ve Forumlar. Web sitemiz herkes tarafından erişilebilir bloglar ve forumlar sunar. Bu alanlarda paylaştığınız bilgilerin onlara erişimi olan başka kimseler tarafından okunabileceğini, toplanabileceğini ve kullanılabileceğini unutmayın. Sitemizin bu bölgelerine gönderdiğiniz kişisel bilgiler için sorumluluk kabul etmeyiz. Kişisel bilgilerinizin bloglarımızdan ya da kamu forumlarımızdan kaldırılmasını istemek için müşteri desteği ile iletişime geçin. Bazı durumlarda, isteklerinizi gerçekleştiremeyebiliriz ve sebebini size bildireceğiz.
    • Çevrimiçi İzleme. Şu anda herhangi bir web tarayıcısının “izleme yok” sinyalini veya web sitelerimizi ziyaret eden ya da hizmetlerimizi kullanan (hizmete özel bir gizlilik bildiriminde belirtilmediği takdirde) bireysel kullanıcıların çevrimiçi izlemesini devre dışı bırakma talebini belirten diğer benzer mekanizmaları işlemiyor ve bunlara uyum sağlamıyoruz.
    • Çocukların Güvenliği ve COPPA. Hizmetlerimiz 13 yaşın altındaki kişilere yönelik hazırlanmamıştır ve kabul edilebilecek şekilde kullanamazlar. SurveyMonkey, 13 yaşın altındaki kişilerden kasıtlı olarak kişisel bilgi toplamaz ya da onların kayıt olmasına izin vermez. Eğer bu gibi birinden kişisel veri topladığımızı fark edersek, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın bu bilgiyi silebiliriz. Bunun gerçekleştiğini düşünüyorsanız, lütfen müşteri desteği ile iletişime geçin.
    • İngilizce versiyonların kontrolü. Kolaylık için bu gizlilik politikasının İngilizce dışındaki çevirilerini de sağladık. Çeviriler arasındaki herhangi bir belirsizlik ya da uyuşmama durumunda, İngilizce versiyon geçerli olacaktır.
  6. Avrupa Birliği kullanıcıları için ek bilgiler

    SurveyMonkey, 6, rue Jean Monnet, L-2180 Lüksemburg adresinde bulunan SurveyMonkey Europe Sarl aracılığıyla hizmetlerinin bir kısmını AB kullanıcılarına da sağlar.

    • “Kişisel veriler”. AB’de ikamet eden kullanıcılar için, bu gizlilik politikasında “kişisel bilgilere” yapılan göndermeler, AB’de genel olarak ifade edilen “kişisel verilerle” aynı şeydir.
    • IP adresleri hakkında. Sunucularımız, (SurveyMonkey hesapları olsa da olmasa da) web sitemizin ziyaretçilerinin IP adreslerini kaydeder ve günlük dosyalarına depolar. Bu günlük dosyalarını sistem yönetimi ve bakımı, kayıt tutma, yönlendiren web sitelerini takip etme, yerinizi tespit etme ve güvenlik (kötüye kullanım, istenmeyen posta ve DDOS saldırılarını kontrol etme vs.) gibi amaçlarla kullanırız. Ayrıca sistemimizde gerçekleştirdiğiniz birtakım eylemlerle birlikte, IP adreslerini de saklarız. Anket oluşturan kişi, IP adreslerini toplamak için bir anket oluşturmuşsa, bu IP adresleri sadece anket cevaplarıyla bağlantılıdır. Bu gizlilik politikasını kabul ederek, SurveyMonkey’nin daha önce belirtilen sebeplerle IP adreslerinizi kullanmasına açıkça izin vermiş olursunuz. IP adresinizin kullanılması için vermiş olduğunuz izinden vazgeçmek istiyorsanız, (eğer varsa) hesabınızı iptal etmeli ya da gönderilen bir anketi yanıtlamamalısınız.
    • Veri denetleyicisi. İletişim bilgileri yukarıda verilmiş olan SurveyMonkey Europe Sarl, kayıt, fatura ve AB’deki kullanıcılardan topladığımız diğer hesap bilgilerinin veri denetleyicisidir. Ancak anket verilerinin veri denetleyicisi, anketi oluşturan kişidir. Anket soru ve cevaplarının nasıl kullanılıp açıklanacağını anket oluşturan belirler. SurveyMonkey, sadece anket oluşturanın anketlerini oluştururken ve yönetirken verdiği talimatlar ve izinler (bu gizlilik politikası gereği verilenler dahil) doğrultusunda bu tür anket verilerini işlemden geçirebilir.
    • Kişisel verilerinize erişim ve düzeltme. SurveyMonkey’nin sizinle ilgili tuttuğu kişisel bilgilere erişme ve onları düzeltme hakkına sahipsiniz. Hesabım sayfasını ziyaret ederek ya da müşteri desteği ile iletişime geçerek bu hakkınızı uygulayabilirsiniz.
    • Sorumluluklarınız. Hizmetlerimizi kullanarak, anket verilerinizi toplarken ya da kullanırken, verilerin kullanımı ve açıklanmasıyla ilgili yanıtlayanları bilgilendirme gibi geçerli veri koruma şartlarına uymayı kabul etmiş olursunuz.
    İzinler

    “Kabul ediyorum” ya da bu gizlilik politikasını kabul ettiğinizi gösteren başka bir düğmeyi tıklatarak, şunlara açıkça onay vermiş olursunuz:

    • Bu gizlilik politikasında açıklanan şekilde çerezler, IP adresleri ve günlük dosyaları ile alakalı prosedürler de dahil olmak üzere kişisel verilerinizin toplanması, kullanılması ve işleme alınmasına izin vermiş olursunuz.
    • Sunucularımız Birleşik Devletler’de yer almaktadır; bu yüzden kişisel verilerinizi temel olarak Birleşik Devletler’de işleme alırız. Kişisel verilerinizin Birleşik Devletler’de SurveyMonkey Inc. ile 5. Bölümde belirtilen veri konumlarındaki çeşitli bağlı kuruluşlarımız ve hizmet sağlayıcılarımız tarafından aktarılmasına ve işleme alınmasına izin vermiş olursunuz.
    • Birleşik Devletler de dahil olmak üzere, Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki aynı koruma düzeyini sağlayan veri koruma kanunlarına sahip olmayan ülkelerdeki veri işlemcilerine verilerinizin aktarılmasını kabul etmiş ve buna izin vermiş olursunuz. İzniniz isteğe bağlıdır ve istediğiniz zaman vazgeçerek izninizi geri alabilirsiniz. İzninizi geri almanız durumunda, artık size hizmet sunamayacağımızı lütfen unutmayın.
    • Kişisel verilerinizi, hizmetlerimizi sunarken bize yardımcı olan hizmet sağlayıcıları için çalışan ilgili kişilerle paylaşmamıza izin vermiş olursunuz.
    • Web tarayıcınızda çerezleri etkinleştirirseniz, bu gizlilik politikasında açıklanan çerezlerin kullanımına da izin vermiş olursunuz.

  7. Kanadalı kullanıcılar için ek bilgi
  8. Japon kullanıcılar için ek bilgi
    • Hizmetlerimizi kullanarak oluşturduğunuz anketi yanıtlayanları, bu gizlilik politikasında açıklandığı üzere SurveyMonkey’nin yanıtları ve kişisel verilerini kullanabileceği konusunda uyarmaktan ve kişisel bilgilerini SurveyMonkey’e açıklamadan önce yanıtlayanlardan izin almaktan sorumlu olduğunuzu kabul etmiş sayılırsınız.
  9. Brezilyalı kullanıcılar için ek bilgi
    • SurveyMonkey tarafından toplanan, saklanan, kullanılan ve/veya işlenen kişisel bilgiler, bu gizlilik politikasında belirtildiği gibi, 12,965/2014 No’lu Brezilya Yasası uyarınca toplanır, saklanır, kullanılır ve/veya işlenir. “Kabul Ediyorum” öğesini ya da bu gizlilik politikasını kabul ettiğinizi gösteren herhangi bir düğmeyi tıklatarak, kişisel bilgilerinizin SurveyMonkey tarafından belirtildiği gibi toplanmasına, kullanılmasına, saklanmasına ve işlenmesine açıkça rıza göstermiş olursunuz.
  10. Avustralyalı kullanıcılar için ek bilgi
    • Şikayetlerinizi işleme alma biçimimizden memnun değilseniz ya da tarafımızca önerilen çözümü kabul etmiyorsanız, http://www.oaic.gov.au web sitesinde listelenen yöntemleri kullanarak OAIC ile iletişime geçmek suretiyle Avustralya Enformasyon Müdürlüğü Ofisi’ne (OAIC) bir şikayet bildiriminde bulunabilirsiniz. Alternatif olarak, şikayetinizin ayrıntılarını doğrudan OAIC’e yönlendirmemizi isteyebilirsiniz.
ANKET YANITLAYANLAR İÇİN GİZLİLİK
  1. SurveyMonkey ne tür bilgiler toplar?

    SurveyMonkey anketlerini cevapladığınızda, anket oluşturanların adına ve (bu gizlilik politikasında sunulanlar da dahil olmak üzere) onların talimatları doğrultusunda size ve değişik kaynaklardan hizmetlerimizi kullanmanıza dair bilgiler toplarız. Bunlar aşağıda sıralanmıştır. Buradan sonraki bölümlerde, bu bilgilerle ne yaptığımız anlatılmaktadır.

    Doğrudan sizden topladığımız bilgiler

    • Anket yanıtları. Gönderdiğiniz anket cevaplarını toplar ve saklarız. Bu verilerden sorumlu olan ve onları yöneten kişi anketi oluşturandır. Bir anket, sizden kişisel bilgi ya da veri sunmanızı isteyebilir. Yanıtladığınız herhangi bir anket hakkında sorunuz olursa, lütfen doğrudan anket sahibiyle iletişime geçin; çünkü SurveyMonkey söz konusu anketin içeriğinden sorumlu değildir. Anketi oluşturan kişi, genellikle sizi ankete davet eden kişidir ve bazen kendi gizlilik politikası bulunur.
    Anket cevaplarınız anonim mi? Anonimlik anketinizin nasıl oluşturulduğuna bağlı olduğu için, bunu anketi oluşturan kişiye sormanız gerekir. Anket oluşturan bir kişinin cevapları nasıl anonim olarak toplayabileceğine dair talimatlar sunuyoruz. Ancak anket oluşturan o talimatları uygulasa bile, anketteki bazı sorular sizden kimliğinizin tanımlanmasında kullanılabilecek kişisel bilgi ya da veriler isteyebilir.

    Sizin hakkınızda diğer kaynaklardan topladığımız bilgiler

    • Kullanım verileri. Hizmetlerimize her başvurduğunuzda, sizin hakkınızda kullanım verileri toplarız. Buna, hangi web sayfalarını ziyaret ettiğiniz, neleri tıklattığınız, bu eylemleri ne zaman gerçekleştirdiğiniz vs. dahil olabilir. Ayrıca, günümüzdeki birçok internet sitesi gibi bizim ağ sunucularımız da günlük dosyaları tutar; bu dosyalar bir aygıtın onlara her erişiminde veri kaydeder. Günlük dosyaları, başlangıç IP adresleri de dahil olmak üzere her erişimin niteliğiyle ilgili veri içerir. Bu kullanım verilerinizle anket cevaplarınız arasında bağlantı kurmadığımızı unutmayın.
    • Aygıt verileri. Hizmetlerimize erişmek için kullandığınız aygıt ve uygulamalardan, IP adresiniz ya da kullandığınız tarayıcı türü gibi veriler toplarız. Aynı zamanda IP adresinizden yola çıkarak coğrafi konumunuzu da öğrenebiliriz. Anket oluşturan cevapladığınız anketin IP adresi toplama özelliğini devre dışı bırakmamışsa, IP adresinizle anket cevaplarınız arasında bağlantı kurulacaktır.
    • Yönlendirme verileri. Sizi bir ankete yönlendirmiş olan kaynak hakkındaki bilgileri (başka internet sitelerindeki ya da e-postalardaki bağlantılar gibi) kaydederiz.
    • Sayfa etiketleriyle ilgili bilgiler. Web sitemizin ziyaretçileriyle ilgili toplu ve anonim veriler toplamak için, sayfa etiketleri (ya da web işaretleri) ve çerezleri çalıştıran üçüncü şahıs izleme servisleri kullanırız. Bu veriler, kullanım ve kullanıcı istatistiklerini içerir.
    • E-posta adresiniz. Eğer anket oluşturucusu size bir anket daveti e-postası göndermek için e-posta daveti toplayıcısı kullanırsa, e-posta adresinizi, anket oluşturan bize sunduğu zaman alırız. Anket oluşturan kişinin talimatı dışında, bunu size e-postalar göndermek için kullanmayız. Bir anket oluşturan adına gönderdiğimiz e-postalar, o kişinin e-posta adresinden geliyormuş gibi görünür.
    Anketleri cevaplamak isteğe bağlıdır. Her zaman için herhangi bir anket sorusuna (özellikle kişisel bilgi ya da verilerinizi soranlara) cevap vermeme seçeneğinizin olduğunu unutmayın. Fakat anket oluşturan o soruyu boş bırakılamaz olarak işaretlemişse, bu durum bazen bir anketi tamamlamanıza engel olacaktır.

  2. SurveyMonkey topladığımız bilgileri nasıl kullanır?
    Anket cevaplarınızın sahibi ve yöneticisi anketi oluşturandır; anketi oluşturan kişi soru ve yanıtları herkese açık bir bağlantı vasıtasıyla erişilebilir hale getirmedi ise, biz o bilgiyi anket oluşturana özel kabul ederiz. Anket cevaplarınızın nasıl kullanılacağıyla ilgili olarak, lütfen anket oluşturan kişiyle iletişime geçin. Anket oluşturan bazı kişiler, anketi cevaplayacağınızda size bir gizlilik politikası ya da uyarısı sunabilir; anket oluşturanın cevaplarınızı nasıl kullanacağını anlamak için bu tür politika ya da uyarıları gözden geçirmenizi öneririz.

    SurveyMonkey’nin anket cevaplarınızı nasıl kullandığını anlamak için, lütfen bu gizlilik politikasının Anket Oluşturan versiyonuna bakın. SurveyMonkey anket cevaplarını, anketi oluşturan kişinin izni olmadan, üçüncü şahıslara satmaz. Anket katılımcılarıyla iletişime geçmek için müşterilerimizin anketlerinden toplanan iletişim detaylarını kullanmayız.

    Ayrıca (kullanım verileri, aygıt verisi, yönlendirme verisi ve sayfa etiketlerindeki bilgiler de dahil olmak üzere) sizden topladığımız bilgileri hizmetlerimizi yönetmek, geliştirmek ve araştırma amacı ile bu gizlilik politikasının Anketi Oluşturan versiyonunda belirtilen çeşitli amaçlar için de kullanırız.

  3. Bilgilerinizi kimlerle paylaşırız ya da kimlere açıklarız?
    SurveyMonkey, bize açıkça izin vermediğiniz sürece, anket cevaplarınızı satmaz!

    Şunları açıklarız:

    • Anket oluşturanlara verdiğiniz anket cevaplarınız. Anketleri anket oluşturanlar için barındırırız; ancak onlar gerçekten de anket verilerinin başlıca sorumlularıdır. Anket cevaplarınızda açıkça ifşa ettiğiniz her şey, doğal olarak onlara sunulacaktır. Anket cevaplarınızın nasıl paylaşılabileceğiyle ilgili olarak, lütfen anketi oluşturan kişiyle iletişime geçin. Anket cevaplarını nasıl kullandığı hakkında SurveyMonkey’nin anket oluşturanlara ne söylediğini ve SurveyMonkey’nin anket yanıtlarını kime ifşa edebileceğini anlamak için, lütfen bu gizlilik politikasının Anket Oluşturan versiyonuna bakın.
  4. Bilgileriniz konusundaki haklarınız nelerdir?
    • Cevaplarınıza ve kişisel bilgilerinize erişmek ve onları düzeltmek için anketi oluşturan kişiyle iletişime geçin. Anket cevaplarını anketi oluşturan kişi adına topladığımız için, anketle ilgili herhangi bir sorunuz olursa ya da yanıtlarınızdaki herhangi bir şeyi görmek, güncellemek ya da silmek isterseniz anket oluşturanla iletişime geçmeniz gerekecektir. Anketlerinden topladıkları bilgileri düzenlemeleri için anket oluşturanlara araçlar sağlarız. Müşteri desteği ile iletişime geçerek, sizin hakkınızda sakladığımız kişisel bilgilere erişim ve bilgileri düzeltme talebinde bulunabilirsiniz, ama çoğu durumda SurveyMonkey size bu erişimi sağlayamaz; çünkü anket cevapları, anketi oluşturan kişinin özel bilgileridir ve size erişim sağlamak diğer şahısların gizliliği üzerinde makul olmayan bir etkiye yol açabilir. Erişim ya da düzeltme isteğinizi makul bir süre içerisinde yanıtlayacağız ve yerine getirmenin makul ve mümkün olduğu durumda, kişisel bilgilerinize tarafınızca istenen şekilde erişim sağlayacağız.
    • Anket almayı geri çevirmek. Anketlere katılmanız için SurveyMonkey aracılığıyla anket oluşturanlar tarafından gönderilen e-posta davetlerini almayı geri çevirebilirsiniz.
  5. Güvenlik, çerezler ve diğer önemli bilgiler.
    Bu gizlilik politikasında yapılan değişiklikler. Bu gizlilik politikasını istediğimiz zaman değiştirebiliriz; ancak bu durumda değişiklikleri bu web sitesinde yayınlayarak sizi bilgilendiririz. Yapılan değişiklikler maddi olursa, size örneğin e-posta ile veya sizi haberdar etmek üzere makul şekilde tasarlanmış dikkat çekici başka bir yöntemle, duruma uygun olarak önemli ek bildirimler göndereceğiz.

    Bu değişikliklere ilişkin bilgilendirilmeniz üzerine, aboneliğinizi iptal etmeyip önceden bildirim döneminden sonra da hizmetlerimizi kullanmaya devam ederseniz, gizlilik politikamızdaki değişikliklere açıkça izin vermiş sayılacaksınız. Bu gizlilik politikasının ya da güncellenmiş bir gizlilik politikasının şartlarını kabul etmezseniz, (eğer varsa) hesabınızı istediğiniz zaman kapatabilir ya da anketlere cevap vermeyebilirsiniz.

    • Güvenlik. SurveyMonkey’nin güvenlik uygulamaları hakkında detaylar Güvenlik Bildirimimizde mevcuttur. Kişisel bilgilerinizi ve verilerinizi bütünlükle ve dikkatle ele alacağımızı taahhüt ediyoruz. Fakat güvenlik korumalarımız ve önlemlerimizden bağımsız olarak, verilerinizin internet üzerinden toplanıp iletilmesinin bir sonucu olarak kişisel verilerinizin her zaman yetkisiz üçüncü şahıslar tarafından görüntülenme ve kullanılma riski vardır.
    • Veri konumları. Sunucularımız Birleşik Devletler’de bulunmaktadır, bu nedenle kişisel bilgileriniz tarafımızca Birleşik Devletler’de muhafaza edilecek ve işlenecektir. Kişisel verileriniz ayrıca, SurveyMonkey bağlı kuruluşları ya da ofislerinin bulunduğu ve hizmet sağlayıcılarımızın veya sunucularının bulunduğu ülkelerde işlenebilir, bu ülkelere aktarılabilir ya da ifşa edilebilir. Ofislerimizin bulunduğu bölgeleri Ofis Konumları sayfasında görebilirsiniz.
    • Çerezler. Web sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerezler, sürekli kullanıcıları tanımamız için hizmetlerimize erişirken kullandığınız aygıtta sakladığımız küçük veri dosyalarıdır. Kullanım amacına bağlı olarak tüm çerezlerin süresi belirli bir zaman sonra dolar. Çerezleri birkaç nedenle kullanırız:
      • Sitemizin daha kolay kullanılmasını sağlamak için. Hesabınıza giriş yaparken “Beni hatırla” özelliğini kullanırsanız, kullanıcı adınızı bir çerez içinde depolayabiliriz; bu sayede SurveyMonkey’e geri döndüğünüzde hesabınıza giriş yapmanızı hızlandırmış oluruz.
      • Güvenlik sebeplerinden ötürü. Çerezleri, kimliğinizi doğrulamak (ya da mesela oturumunuzun SurveyMonkey’de hala açık olup olmadığını anlamak) için kullanırız.
      • Sizlere kişiselleştirilmiş içerik sunmak için. Görüntülediğiniz içeriği kişiselleştirmek için varsayılan dil gibi kullanıcı tercihlerini çerezlerde depolayabiliriz. Ayrıca bir anketi çoktan tamamlamış kullanıcıların o anketi tekrar yanıtlamamalarını sağlamak için de çerezler kullanırız.
      • Hizmetlerimizi geliştirmek için. Web sitemizin sizin tarafınızdan kullanımını ölçmek, yönlendirme verilerini takip etmek ve bazen de size farklı içerik versiyonları göstermek için çerezler kullanırız. Bu bilgiler, servislerimizi geliştirip iyileştirmemize ve kullanıcılara gösterdiğimiz içeriği en iyi hale getirmemize yardımcı olur.
      • Google Analytics. Web sitelerimiz ve diğer hizmetlerimize, yukarıdakine ek olarak, yeniden hedeflendirme dahil Display Reklamı destekleyen belirli Google Analytics özelliklerini de ekledik. Web sitemizin ziyaretçileri, Google Ad Preferences Manager aracını kullanarak belirli tipte Google Analytics takip özelliklerini geri çevirebilir, Google Display Network reklamlarını özelleştirebilir ve Customer Ads Help Center sayfasını görüntüleyerek Google’ın nasıl hizmet verdiği hakkında ayrıntılı bilgiler edinebilir. Google Analytics’s katılmak istemiyorsanız, Google Analytics opt-out tarayıcı eklentisini de indirebilirsiniz.

      Çerezlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklatın. Çerezlerin güvenli olduklarına inanıyoruz; fakat siz yine de çerezleri tarayıcınız ile silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için web tarayıcısını yapılandırma belgesine bakın. Lütfen bunun size sunduğumuz hizmetlere ters etkide bulunabileceğini unutmayın. Çerezlerin etkinleştirilmesi sitemizi daha sorunsuz kullanmanıza olanak sağlar. Web sitelerimizi kullanarak ve bu gizlilik politikasını kabul ederek bu politikada belirtilen çerezlerin kullanımına açıkça izin vermiş olursunuz.

    • Bloglar ve Forumlar. Web sitemiz herkes tarafından erişilebilir bloglar ve forumlar sunar. Bu alanlarda paylaştığınız bilgilerin onlara erişimi olan başka kimseler tarafından okunabileceğini, toplanabileceğini ve kullanılabileceğini unutmayın. Sitemizin bu bölgelerine gönderdiğiniz kişisel bilgiler için sorumluluk kabul etmeyiz. Kişisel bilgilerinizin bloglarımızdan ya da kamu forumlarımızdan kaldırılmasını istemek için müşteri desteği ile iletişime geçin. Bazı durumlarda, isteklerinizi gerçekleştiremeyebiliriz ve sebebini size bildireceğiz.
    • Çevrimiçi İzleme. Şu anda herhangi bir web tarayıcısının “izleme yok” sinyalini veya web sitelerimizi ziyaret eden ya da hizmetlerimizi kullanan (hizmete özel bir gizlilik bildiriminde belirtilmediği takdirde) bireysel kullanıcıların çevrimiçi izlemesini devre dışı bırakma talebini belirten diğer benzer mekanizmaları işlemiyor ve bunlara uyum sağlamıyoruz.
    • Sosyal Medya Özellikleri. Web sitelerimiz, Facebook Beğen düğmesi gibi sosyal medya özellikleri ya da widget’leri içerebilir. Bu özelliklerin kullanımı, IP adresinizin alınmasını, sitemizde hangi sayfaları ziyaret ettiğinizin tespit edilmesini ve özelliğin düzgün olarak çalışabilmesi için bir çerez kaydedilmesini sağlayabilir. Bu özelliklerle etkileşimleriniz, üçüncü şahsın gizlilik politikası tarafından düzenlenir.
    • Çocukların Güvenliği ve COPPA. Hizmetlerimiz çocuklar için hazırlanmamıştır ve onlar tarafından kullanılamaz. “Çocuklar” ikamet yerlerindeki rüşt yaşının (ya da ABD’de 13 yaşın) altında kalan bireylerdir. SurveyMonkey, çocuklardan kasıtlı olarak kişisel bilgi toplamaz ya da onların kayıt olmasına izin vermez. Eğer bir çocuktan kişisel veri topladığımızı fark edersek, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın bu bilgiyi silebiliriz. Bunun gerçekleştiğini düşünüyorsanız, lütfen müşteri desteği ile iletişime geçin.
    • İngilizce versiyonların kontrolü. Kolaylık için bu gizlilik politikasının İngilizce dışındaki çevirilerini de sağladık. Çeviriler arasındaki herhangi bir belirsizlik ya da uyuşmama durumunda, İngilizce versiyon geçerli olacaktır.
  6. Avrupa Birliği kullanıcıları için ek bilgiler

    SurveyMonkey, 6, rue Jean Monnet, L-2180 Lüksemburg adresinde bulunan SurveyMonkey Europe Sarl aracılığıyla hizmetlerinin bir kısmını AB kullanıcılarına da sağlar.

    • “Kişisel veriler”. AB’de ikamet eden kullanıcılar için, bu gizlilik politikasında “kişisel bilgilere” yapılan göndermeler, AB’de genel olarak ifade edilen “kişisel verilerle” aynı şeydir.
    • IP adresleri hakkında. Sunucularımız, (SurveyMonkey hesapları olsa da olmasa da) web sitemizin ziyaretçilerinin IP adreslerini kaydeder ve günlük dosyalarına depolar. Bu günlük dosyalarını sistem yönetimi ve bakımı, kayıt tutma, yönlendiren web sitelerini takip etme, yerinizi tespit etme ve güvenlik (kötüye kullanım, istenmeyen posta ve DDOS saldırılarını kontrol etme vs.) gibi amaçlarla kullanırız. Ayrıca sistemimizde gerçekleştirdiğiniz birtakım eylemlerle birlikte, IP adreslerini de saklarız. Anket oluşturan kişi, IP adreslerini toplamak için bir anket oluşturmuşsa, bu IP adresleri sadece anket cevaplarıyla bağlantılıdır. Bu gizlilik politikasını kabul ederek, SurveyMonkey’nin daha önce belirtilen sebeplerle IP adreslerinizi kullanmasına açıkça izin vermiş olursunuz. IP adresinizin kullanılması için vermiş olduğunuz izinden vazgeçmek istiyorsanız, (eğer varsa) hesabınızı iptal etmeli ya da gönderilen bir anketi yanıtlamamalısınız.
    • Veri denetleyicisi. İletişim bilgileri yukarıda verilmiş olan SurveyMonkey Europe Sarl, kayıt, fatura ve AB’deki kullanıcılardan topladığımız diğer hesap bilgilerinin veri denetleyicisidir. Ancak anket verilerinin veri denetleyicisi, anketi oluşturan kişidir. Anket soru ve cevaplarının nasıl kullanılıp açıklanacağını anket oluşturan belirler. SurveyMonkey, sadece anket oluşturanın anketlerini oluştururken ve yönetirken verdiği talimatlar ve izinler (bu gizlilik politikası gereği verilenler dahil) doğrultusunda bu tür anket verilerini işlemden geçirebilir.
    • Kişisel verilerinize erişim ve düzeltme. SurveyMonkey’nin sizinle ilgili tuttuğu kişisel bilgilere erişme ve onları düzeltme hakkına sahipsiniz. Müşteri desteği ile iletişime geçerek bu hakkınızı uygulayabilirsiniz.
    İzinler

    “Kabul ediyorum” ya da bu gizlilik politikasını kabul ettiğinizi gösteren başka bir düğmeyi tıklatarak, şunlara açıkça onay vermiş olursunuz:

    • Bu gizlilik politikasında açıklanan şekilde çerezler, IP adresleri ve günlük dosyaları ile alakalı prosedürler de dahil olmak üzere kişisel verilerinizin toplanması, kullanılması ve işleme alınmasına izin vermiş olursunuz.
    • Sunucularımız Birleşik Devletler’de yer almaktadır; bu yüzden kişisel verilerinizi temel olarak Birleşik Devletler’de işleme alırız. Kişisel verilerinizin Birleşik Devletler’de SurveyMonkey Inc. ile 5. Bölümde belirtilen veri konumlarındaki çeşitli bağlı kuruluşlarımız ve hizmet sağlayıcılarımız tarafından aktarılmasına ve işleme alınmasına izin vermiş olursunuz.
    • Birleşik Devletler de dahil olmak üzere, Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki aynı koruma düzeyini sağlayan veri koruma kanunlarına sahip olmayan ülkelerdeki veri işlemcilerine verilerinizin aktarılmasını kabul etmiş ve buna izin vermiş olursunuz. İzniniz isteğe bağlıdır ve istediğiniz zaman vazgeçerek izninizi geri alabilirsiniz. İzninizi geri almanız durumunda, artık size hizmet sunamayacağımızı lütfen unutmayın.
    • Kişisel verilerinizi, hizmetlerimizi sunarken bize yardımcı olan hizmet sağlayıcıları için çalışan ilgili kişilerle paylaşmamıza izin vermiş olursunuz.
    • Web tarayıcınızda çerezleri etkinleştirirseniz, bu gizlilik politikasında açıklanan çerezlerin kullanımına da izin vermiş olursunuz.

  7. Additional information for Canadian users
  8. Additional information for Japanese users
    • You agree that you are responsible for notifying the respondents of surveys that you create using our services about how SurveyMonkey may use the respondents’ survey responses and personal data as described in this privacy policy and obtaining prior consent from respondents to disclose their personal data to SurveyMonkey.
  9. Additional information for Brazilian users
    • The personal information collected, stored, used and/or processed by SurveyMonkey, as described in this privacy policy, are collected, stored, used and/or processed in accordance with Brazilian Law No. 12,965/2014. By clicking “I Agree” or any other button indicating your acceptance of this privacy policy, you expressly consent to the collection, use, storage and processing of your personal information by SurveyMonkey as described.
  10. Additional information for Australian users
    • The personal information collected by us on behalf of a survey creator may include sensitive information. We will only use sensitive information for the purpose of storing and processing it on behalf of the survey creator. Sensitive information is defined in the Privacy Act 1988 (Cth) and includes information about you such as racial or ethnic origin, religious beliefs, political affiliation, sexual preferences and criminal records, as well as health and genetic information about you.
    • If you are dissatisfied with our handling of your complaint or do not agree with the resolution proposed by us, you may make a complaint to the Office of the Australian Information Commissioner (OAIC) by contacting the OAIC using the methods listed on their website at http://www.oaic.gov.au. Alternatively, you may request that we pass on the details of your complaint to the OAIC directly.